Rezervacija

dental.anja@gmail.com     +385 51 624 145

Estetika lica

Hijaluronski fileri

 Kako se koriste hijaluronski fileri?

Pomlađivanje kože dermalnim filerima je brzo i jednostavno. Ovim nekirurškim i minimalnoinvazivnim postupkom trenutačno ćete izgledati i osjećati se osvježeno. Tretman izvodi Mr. sc. Anja Prijić Šušnjar, dr. dent. med. na način da mikro iglicama uz predhodnu lokalnu anesteziju ubrizga filer na strateška mjesta kako bi poboljšao individualni izgled lica.

Vaše lice će dobiti na punoći i obliku, a pritom će zadržati prirodan, simetričan i uravnotežen izgled. Bilo da ste radi o poboljšanju izgleda lica ili pak osvježavanju i pomlađivanju izgleda, fileri se mogu koristiti za:

 • Naglašavanje usana,
 • Ublažavanje nazolabijalnih i marionetskih bora,
 • Ublažavanje linija osmijeha,
 • Obnavljanje izgubljene punoće u obrazima,
 • Oblikovanje linije čeljusti.

Tretman je ugodan zahvaljujući patentiranom sastavu koji uključuje lidokain – lokalni anestetik. Nakon tretmana smanjit će se naglašenost linija vašeg lica, usne će vam biti punije i oblikovanije, a obrazi puniji. Izgledat ćete prirodno osvježeni tako da će svi primjetiti, no nitko neće znati kako!

Prednosti Ovaj jednostavan tretman može se koristiti u više različitih svrha, ovisno o tome što želite postići. Može poslužiti kao filer za bore, smanjujući vidljivost bora i nabora. Može se koristiti i za obnavljanje punoće obraza i područja brade te za poboljšanje izgleda usana i obraza.

 

Osvježenje i pomlađivanje

Tretman trenutačno osvježava i pomlađuje vaš izgled na način da izglađuje neželjene linije, obnavlja prirodan oblik lica te nadomješta izgubljenu punoću obraza. Dermalni fileri se ubrizgavaju ispod bora i brazdi kako bi ispunio ili popunilo ulegnuće. Linije koje su najpogodnije za tretman su tzv. statičke linije koje su vidljive kad se lice ne miče (poput linija osmijeha). Najčešće se tretiraju područja linija osmijeha ili nazolabijalne brazde, linija usta ili marionetske linije, pušačkih linija ili vertikalne usne linije te obraza i brade.

Što su hijaluronski fileri ?

Hijaluronski dermalni fileri su injekcijski preparati koji se mikro iglicom unose u željena područja lica – bore lica kako bi se bore smanjile ili potpuno uklonile, osvježio izgled lica, izvršili određeni korektivni zahvati npr. popunio volumen jagodica, obraza, usnica ili svih onih zona lica gdje je došlo do smanjenja tkiva.

Hijaluronska kiselina je dugi niz godina glavno sredstvo za terapiju bora. To je preparat visokoumrežene hijaluronske kiseline neživotinjskog porijekla koja se prozvodi u strogo kontroliranim laboratorijskim uvjetima. Upravo zbog njezine visoke stabilnosti i nealergijskih karakteristika izrazito je biokompatibilna sa ljudskim tkivom.

Hijaluronskim filerima se pomlađivanje lica postiže nadomještanjem hijaluronske kiseline koja vremenom zbog starenja i vanjskih utjecaja polako nestaje . Dermalni fileri sadrže visoko umreženu hijaluronsku kiselinu koja se nalazi u ljudskom tijelu.

U kombinaciji s vodom, u vašoj koži, trenutačno izglađuje linije i bore, poboljšava izgled usana te obnavlja izgubljeni obujam obraza i čeljusti.

Fileri za lice s hijaluronskom kiselinom prirodno stimuliraju stvaranje kolagena u koži. Aplikacija hijaluronske kiseline je relativno bezbolan zahvat jer se tretirano područije lokalno anestezira, a rezultat je vidljiv odmah nakon aplikacije. Kako hijaluronska kiselina stimulira u organizmu i pojačanu produkciju vlastita kolagena sam se rezultat nakon dva tjedna još dodatno pojača.

Trajanje učinka hijaluronskih preparata je uglavnom od 6 mjeseci do 18 mjeseci, ovisno o količini aplicirane hijaluronske kiseline ali i duže ovisno o svakom pojedinom organizmu i njegovom metabolizmu.

Poboljšanje Fileri za lice poboljšavaju se određene karakteristike vašeg lica poput usana i obraza. Neprimjetnim i strateškim ubrizgavanjem oblikuju se usne, obrazi i cijelo lice te istovremeno održava vaš izgled prirodnim, simetričnim i uravnoteženim. Više

Mezoniti

Mesotrax mezoniti su inovativna i minimalno invazivna metoda za pomlađivanje i lifting efekt bez kirurških postupaka. Nakon aplikacije mezoniti pomoću posebnih autraumatskih iglica u odgovarajući sloj kože, mezoniti ostaju fiksirane u tkivu gdje svojom razgradnjom u periodu od šest do osam mjeseci stimuliraju reparacijske i regeneracijske procese i rade strukturnu potporu, a okolno tkivo kao potpora mezonitima održava lifting efekt. Nakon razgradnje, spomenuti lifting efekt može potrajati i jednu do dvije godine.

Mezoniti stimuliraju proizvodnju kolagena, sintezu elastina i proizvodnju hijaluronske kiseline.

Konac od kojeg su građene mezoniti je materijal (PDS) polidioksanon koji je svakodnevno koristi u kirurgiji, te su siguran tretman ukoliko ga vodi Mesotrax licencirani stručnjak.

Mesotrax mezoniti proizvedeni su u Južnoj Koreji, zemlji prijestolnici poznatih kozmetičkih brendova i najprestižnijih dostignuća iz područja estetske kirurgije.  Više

 

Botoks

Botoks ili Botulinum toxin A je produkt bakterije clostridium botulinum. Spomenuti produkt je toksičan, međutim u medicini se koristi farmakološki obrađena i pročišćena verzija koja služi kao dio terapije kod različitih bolesti.

Ubrizgavanje malih doza botoksa u određene mišiće lica blokira kemijske signale i onemogućava pretjerane kontrakcije mišića, a budući da koža lica oslikava pokrete mišića lica, blokiranjem kontrakcija istih urezane se bore značajno ispravljaju, te se prevenira nastanak novih.

Najuobičajenije indikacije za upotrebu botoksa su :

 •  Bore na čelu,
 • Bore u kutovima i oko očiju,
 • Bore između obrva,
 • Bore na nosu i oko nosa,
 • Bore u uglovima i oko očiju,
 • Prevencija nastanka dubokih bora.

Botoks se ne ubrizgava u mišić podizač obrva, tako da izraz lica i pomicanje obrva ostaju uobičajeni.

Osim toga ne preporuča se botoksom tretirati bore na donjoj polovini lica jer su mišići ovog područja od velikog značaja u svakodnevnom funkcioniranju osobe i ne preporučuje se oslabljivanje njihovih kontrakcija.

Osim u području estetike lica, botoks se često koristi i u samoj dentalnoj medicini i to za korekciju tzv. „gummy smile“-a apliciranjem botoksa u mišić podizač usnice, te kod bruksista kod kojih su tipične prekomjerne kontrakcije žvačnih mišića, pa se isti mišići opuštaju botoksom.

Ubrizgavanje botoksa potupno je sigurno ukoliko ga vrši educirani liječnik, no uvijek su moguće individualne nuspojave kao što su sitne modrice koje prolaze za par dana ili blaža glavobolja. Neželjene pojave kao što su pad obrve ili ispad pojedinih mišića lica uglavnom predstavljaju liječničku grešku zbog aplikacije botoksa na pogrešno mjesto.

Prvi rezultati apliciranja botoksa vidljivi su nakon tri do sedam dana, a puno djelovanje je vidljivo nakon deset dana.

Djelovanje botoksa traje od četiri do šest mjeseci, nakon čega se tretman može bez ikakvih kontraindikacija ponavljati.  Više…

 

 

Naš posao je naše zadovoljstvo, a Vaše zadovoljstvo je naš cilj!

Fleksibilno zakazivanje termina

Dental Anja svojim pacijentima pruža mogućnost zakazivanja termina po dogovoru za sve one koji nisu u mogućnosti dogovoriti redovni termin.

Bezbolni tretmani

Strah je negativan osjećaj, urođena genetski programirana reakcija na prijeteći ili bolan stimulus i može biti toliko izražen da zbog njega odustajemo od posjete stomatologu. Kako bismo pacijentu omogućili potpuno bezbolan tretman bez straha i u opuštenom okruženju, u Dental Anja ordinaciji koristimo lokalnu anesteziju koja nema izraženije negativne popratne efekte.

Prva posjeta

Prilikom prve posjete, uz besplatan pregled svaki pacijent dobiva i besplatnu ponudu – plan tretmana/zahvata u pisanom obliku.