Rezervacija

dental.anja@gmail.com     +385 51 624 145

Kirurgija i Implantologija

  • Dental Anja Kastav Rijeka Fiume most na cementiranje

Oralna kirurgija

Grana stomatologije koja obuhvaća kirurške zahvateu oralnoj šupljini. Tu spada vađenje retiniranih zuba, najčešće osmica i očnjaka koji ne mogu sami niknuti u usnu šupljinu.

Apikotomija ili resekcija je zahvat gdje se na korijenu zuba koji ima upalni proces kirurškim putem uklanja upala i na taj našin spašava zub.
U oralnu kirurgiju spada i uklanjanje korijenskih i folikulornih zubnih cisti te kompletna implantologija koja se sastoji od stavljanja implatanata, nivelacije grebena, augmentacija umjetnom kosti, interni (mali) sinus lift te sinus lift ( veliko podizanje sinusa ).

Implantologija

U ordinaciji dentalne medicine Anja Prijić Šušnjar radimo sve kirurške zahvate, a tako i implantologiju.
Današnju stomatologiju nemoguće je zamisliti bez implantologije gdje se sa titanskim vijcima nadomješta jedan ili više ZUBA KOJI NEDOSTAJU U USNOJ SUPLJINI.
Ovisno o indikaciji u usnoj šupljini ovisi i broj stavljenih implatanata. Ako fali jedan zub, jedan implantat će nadomjestiti zub koji nedostaje i na taj način će se protetski sanirati nedostatak zuba bez diranja ( brušenja ) susjednih zuba.

Dental Anja Kastav Rijeka Fiume jedan implatant

Ukoliko fali više zuba stavlja se više implatanata koji se povezuju u most.

Dental Anja Kastav Rijeka Fiume vise implatanata

U slučajevima potpune bezubosti postoji više vrsta radova, a ovise o preostaloj kosti. Ako pacijent ima dovoljno kosti za staviti barem 6 implantata napraviti će se fiksni rad tj. most na cementiranje koji se ne vadi iz ustiju.

Dental Anja Kastav Rijeka Fiume most na cementiranje

Ukoliko pacijent nema dovoljno kosti za staviti 6 implantata mogu se postaviti u prednjem dijelu čeljusti  4 implanatata i na taj način rekonstruirati kompletnu čeljust.Postoji više vrsta radova najpoznatiji i najčešći je , all on four , gdje se sa 4 implantata rekonstruira cijela čeljust i dobiva se fiksni rad.

Dental Anja Kastav Rijeka Fiume all on four

Druga vrsta rada je da se tih 4 implantata povežu sa prečkom koja retinira wironith protezu i na taj način se rekonstruira čitava čeljust, a proteza je reducirana i minimalnih dimenzija te kao takva puno ugodnija za nošenje a kako nema nepce pacijenti bolje osjete okus hrane .

Dental Anja Kastav Rijeka Fiume implantati povezani s preckom
Treća vrsta rada je da se na implantate montiraju lokatori tj. zglobna veza koje retiniraju protezu čime se olakšava čišćenje i održavanje protetskog rada te je proteza smanjenih dimenzija, a samim time ugodnija za nošenje.

Dental Anja Kastav Rijeka Fiume lokatori

Naš posao je naše zadovoljstvo, a Vaše zadovoljstvo je naš cilj!

Fleksibilno zakazivanje termina

Dental Anja svojim pacijentima pruža mogućnost zakazivanja termina po dogovoru za sve one koji nisu u mogućnosti dogovoriti redovni termin.

Bezbolni tretmani

Strah je negativan osjećaj, urođena genetski programirana reakcija na prijeteći ili bolan stimulus i može biti toliko izražen da zbog njega odustajemo od posjete stomatologu. Kako bismo pacijentu omogućili potpuno bezbolan tretman bez straha i u opuštenom okruženju, u Dental Anja ordinaciji koristimo lokalnu anesteziju koja nema izraženije negativne popratne efekte.

Prva posjeta

Prilikom prve posjete, uz besplatan pregled svaki pacijent dobiva i besplatnu ponudu – plan tretmana/zahvata u pisanom obliku.