Rezervacija

dental.anja@gmail.com     +385 51 624 145

Parodontologija

  • Dental Anja Kastav Rijeka Fiume Parodontologija

PARODONTOLOGIJA – grana dentalne medicine koja se bavi dijagnostikom, prevencijom i liječenjem bolesti parodonta (potpornog aparata zubi) u koji spadaju gingiva, parodontni ligament i alveolarna kost u kojoj su smješteni zubi. Postupni gubitak spomenute kosti dovodi do danas vrlo uobičajene bolesti parodontitisa (parodontoze) koja za krajnju posljedicu često ima i gubitak svih zuba.


parodontitis-www.jpg

Naš posao je naše zadovoljstvo, a Vaše zadovoljstvo je naš cilj!

Fleksibilno zakazivanje termina

Dental Anja svojim pacijentima pruža mogućnost zakazivanja termina po dogovoru za sve one koji nisu u mogućnosti dogovoriti redovni termin.

Bezbolni tretmani

Strah je negativan osjećaj, urođena genetski programirana reakcija na prijeteći ili bolan stimulus i može biti toliko izražen da zbog njega odustajemo od posjete stomatologu. Kako bismo pacijentu omogućili potpuno bezbolan tretman bez straha i u opuštenom okruženju, u Dental Anja ordinaciji koristimo lokalnu anesteziju koja nema izraženije negativne popratne efekte.

Prva posjeta

Prilikom prve posjete, uz besplatan pregled svaki pacijent dobiva i besplatnu ponudu – plan tretmana/zahvata u pisanom obliku.